Etiketter

, , , , , ,

Nu börjar ljusen att tändas allt eftersom, igår var det brevlådorna som lystes upp inte bara att de lystes upp de är även nya för i höst och tål att ses på. Låsbara är de också, vill man knycka post här blir det tungt att bära. Körde igenom Uppsala i kväll och såg då lite av ”allt ljus på Uppsala”.

009.JPG1

Uppsala slott är ju en ”skyline” som kan ses redan en bra bit utanför staden. Nu syns den ännu mer trots dålig kamera och regn på bilrutan ser det ändå ganska trevligt ut. Carolina Redeviva som ju är namnet på universitetets bibliotek lyses upp eller snarare lyser upp med en grön laserstråle. Den är otroligt kraftfull och syns långt ut på uppsalaslätten. En liten hyllning till Anders Ångström som föddes för 200 hundra år sedan år 1814 och han utnämndes senare till professor vid Uppsala Universitet. Han arbetade mycket med spektrumanalysen och faktiskt har han även gett sitt namn till en krater på månen.

012.JPG1

Även Martin Luther Kings plan har fått ett eget litet ljusspel, dessvärre uppmuntrade inte vädret denna kväll till någon längre promenad. Denna ”Allt ljus på Uppsala” vandring som nu har blivit lite av en tradition är annars både vacker och lärorik, för naturligtvis ligger det mycket kunskap, kreativitet och arbete bakom.

014.JPG1

Betraktaren av detta foto behöver väldigt mycket fantasi för att märka att det är taget på Martin Luther Kings plan.

Kvällens bästa ljussättning står dock grannen för, trädet som lyses upp varje vinter så även i år och förgyller min utsikt från sovrummet. Framförallt lyser den upp min stig när jag går ut med hunden och i år lite tidigare än vanligt008.JPG1.

Annons