Etiketter

,

Idag när jag drog upp gardinen fick jag en mindre chock, frosten låg vit på marken och dimman låg tät som utdragen bomull i luften. Termometern visade på 1.2 minusgrader. Definitivt en förändring av vädret och inte riktigt i stil med av det jag såg på väderutsikterna på TV igår. Det första jag tänkte när jag såg detta var, hjälp hur har alla de som bor i husvagnar, bilar, tält och så vidare haft det i natt. De måste ha frusit förfärligt.

Därefter tog jag mitt morgonkaffe, rostat börd och lite juice för att sedan sätta mig tillrätta i köksvärmen och läsa tidningen. För några dagar sedan läste jag i morgontidningen att föräldrarna förfasade sig över gamla konstgräsbanor där barnen skulle kunna skrapa eller göra illa sina knän. Idag läste jag att kommunen nu tagit beslut att denna bana skulle bytas ut fortast möjligt, visst är det skönt när man kan ta snabba beslut och även åtgärda det tagna beslutet omgående.

Min erfarenhet är annars att när någon politiker intervjuas om t.ex. hur man skall klara natthärbärge till de som nu bor i bilar låter det så här. Vi håller på och diskuterar, vi har en plan, vi arbetar på det, ja det tänks mycket, skulle vara skönt om man arbetade efter principen vem gör vad och när. Helt tydligt går det ju, konstgräsmattebytet är ett bra exempel på hur man kan prioritera och ta snabba beslut.

003.JPG1

Efter morgonkaffet körde Rolf ut bilen samt eskorterade mig till tandläkaren, det är en timmes körning på lite småvägar. Det var inte ”Dimmornas bro” men väl en dimmornas väg.

Annons