Etiketter

, ,

I morgon trycker vi på knappen för att tända belysningen såväl inne som ute. Ja skall sanningen fram blir det många knappar att trycka på. Mörkret tätnar alltmer, fast vi skall vara tacksamma för att vi inte bor i Kiruna, den 10 december börjar deras riktigt mörka period. Vilket menas att solen överhuvudtaget inte går upp under dygnet, har dom tur kanske snön kan vara till hjälp alltid blir det lite ljusare med snö. Pajala är ett annat roligt exempel, den 1 december går solen upp 11.07 och ner 11.39 då får man vara uppmärksam så man hinner notera det.

Själva har vi använt en tid av den ljusare delen dagen till att baka, vad jag kallar ”underbara nötkakor” receptet finns under fliken recept.

029.JPG1

Men i år har Rolf fått ett hjälpmedel (det är han som doppar kakorna i choklad) nämligen en chokladsmältare.

032.JPG1

Inköpt på Kjell & Company, en trevlig liten sak och lätt att göra ren. Det fina är att när chokladen är smält ställer man den på läge 1, då håller det sig flytande resten av tiden. Kan naturligtvis användas till annat, doppa färsk frukt i choklad, julgodiset, bara att använda fantasin.

037.JPG1

Rolf tyckte det var bekvämt eftersom han slapp att bränna sig på kokande vatten varje gång det måste värmas om. Kakorna blev bra då jag fått lite tips om hur man gör av en ”riktig konditor”, man skulle kunna säga perfekta.

036.JPG1

Annons