Etiketter

, , , , , , ,

Idag skriver vi 28 november och därmed är det 26 dagar kvar till julafton och nu börjar det hända saker. I USA var det igår firandet av Thanksgiving vilket ju egentligen är en form av religiöst firande som återkommer den fjärde torsdagen i november varje år detta år den 27:e. En helg som framförallt är en familjehögtid, det mesta vad gäller affärer, restauranger m.m. är stängt. Däremot har man ofta familjemiddagar vilket antagligen är orsaken till att min syster inte synts till på nätet under några dagar. Kanske kan jag säga att vi idag har haft lite av detta firande då två av barnbarnen med föräldrar var här och åt. För ovanlighetens skull serverades det efterrätt. 006.JPG1 En Pavlova med lemoncurd/grädde och färska bär, gräddad i en sockerkaksform för att få det höga stuket. Mycket konstigt, ena minuten stod den där och nästa minut var den borta, vet inte vad som hände? Enligt den amerikanska traditionen skall det efter denna dag vara ”Black Friday”, den största readagen för året. Det är då man skall börja julpynta och börja julhandla. Denna tradition har nu kommit till Sverige och i många annonser har jag sett att man skriver Black Fridays klipp, allt för att tjäna pengar. Julpyntet har dock affärerna haft ett bra tag redan.

Vi tryckte på knappen och därmed är det nu belysning på tomten för många veckor framöver. 006.JPG1 Rolf har nogsamt kollat varenda lampa och kompletterat där det behövs. Tidigare var luciadagen den dag då vi tände denna belysningen, vi klarade det även i år då ena barnbarnet kom luciaklädd till oss. Så behövde vi inte fundera mer på det. Vi fick en adventskalender/adventsgris av dagens besökare men tyvärr får man ju inte börja med den förrän den 1:a december, hoppas vi klarar det. 010.JPG1

Annons