Etiketter

, , ,

Alltid lär man sig något nytt, för aldrig har jag vetat att man kan laga mat och sova samtidigt och då talar jag inte om att gå i sömnen eller så. Jag var ute och åt lunch med en ”gammal” kollega och vi åt nattbakad fläskkarré, mycket gott kan jag tillägga. Var naturligtvis tvungen att lista ut hur man tillagar en sådan rätt. För det första köper man en bit fläskkarré det blev för min del en bit på 1,4 kg, den gneds in med matolja och följande kryddor. Flingsalt 1,5 msk, grovmalen svartpeppar 1,5 tsk, torkad oregano och timjan 1 tsk vardera samt 1 tsk salladskrydda.

031.JPG1

Därefter brynte jag den lite i en stekpanna så att den fick lite färg. La den på en ugnsplåt och hällde på 5 dl vatten, lät den därefter vara i 200 grader cirka 20 min. Sänkte till 70 grader och lät den stå i ungefär 12 timmar, kolla med termometer det skall var 70 grader innetemperatur när den är klar. Nästa gång skall jag ta ut den tidigare då den blir varmare av den s.k. eftervärmen och kan bli en aning torr.

005.JPG1

Smakade bra och ett barnbarn frågade idag om den var slut annars kunde hon tänka sig att ta sig att förbarma sig över den. Lätt och bekvämt var det att tillaga den i alla fall.

På tal om att sova och mörker, tänk så vackert det är ute nu när man kör på småvägar i vintermörkret. Överallt är det belysning, en del mer fantasifulla än andra. Rolf tog en promenad genom Kungsträdgården i Stockholm och kunde inte låta bli att ta en bild.

018.JPG1

Visst är det vackert, sedan dök helt plötsligt skogens konung upp lika pampig som när man möter honom i skogen eller hur?

022.JPG1

Annons