Etiketter

, , ,

Den här dagen har det dykt upp en del fåniga funderingar, här är några exempel. Jag har köpt en förpackning ägg, när jag började knäcka dem visade det sig att de hade två gulor. Fråga ett, skall detta räknas som två eller fyra ägg? 009.JPG1 Fråga två, det visade sig att hela förpackningens ägg har två gulor, hur kan man lägga alla i samma ask? Är det någon som sitter och genomlyser äggen för att sedan sortera dem eller är de genmanipulerade på något vis? Idag är det första advent och jag får alltså börja knapra på adventsgrisen, biten med ettan på är alltså från och med nu lovlig. 010.JPG1 Fråga tre, skall jag nu smygäta den biten eller dela den med Rolf. Äter jag den själv får jag mera och när han undrar vart den tog vägen kan jag säga att den har rymt. Å andra sidan får jag dras med lite dåligt samvete. Idag var Rolf ute och jagade, inget villebråd i sikte men som vanligt hade han något ätbart med sig hem. Idag var det väldigt fina kantareller, de tillhör inte det vanligaste man plockar i skogen så här före jul. I vanliga fall handlar det mera om mossa, adventsgran och dylikt.

004.JPG1

Fråga fyra, något är helt fel när man kan plocka svamp i december vad kan man göra åt det? Det var väl inte de viktigaste tingen att diskutera men även små saker har ju sin mening här i livet. En sak som jag tycker har stor betydelse är firandet av advent, dock blev det inget kyrkobesök idag men jag lyssnade på lite fina adventssånger på radion. Till eftermiddagskaffet tände vi så det första ljuset och visst är det lite högtidligt. 012.JPG1

I synnerhet när adventsljusen står i en ljusstake designad av Rolf Berg.

014.JPG1

Hans tomtar är så härliga med sina pigga ögon.

Annons