Etiketter

, , , , , , , , , ,

När vi bestämde oss för att åka några dagar till Tyskland för att besöka en julmarknad valde vi Frankfurt. En stad där vi endast passerat som hastigast samt att den ligger lite längre ner i landet än de marknader vi besökt där tidigare. Frankfurt är ju en mycket gammal stad som enligt en skrift kan dateras så långt bak som till 794. Utvecklades sedan allt eftersom till att bli en riktig handelsstad och på 1100-talet lockades affärsmännen till stadens marknader. Det är även den staden som har den längsta traditionen av att anordna julmarknad varje år. Gjorde den upptäckten att julmarknaderna skiljer sig något mellan städerna, nu kan jag bara jämföra med Lübeck och Berlin förstås. Mat är det dominerande inslaget på en tysk julmarknad så vi startade med en Bratvurst, Rolf ser dock något fundersam ut.

007.JPG1

Pepparkakor i alla former med glasyr är ett måste, popcorn med smaker var ganska populärt och så marknadskarameller förstås.

036.JPG1

Glühwein vilket är den tyska motsvarigheten till vår glögg, serveras rykande het. Deras muggar skiljer sig i storlek från de svenska man kan nog säga de är som våra temuggar. Vill man kan man även få dem spetsade med något starkare. Gillar man inte glühwein kan man alltid dricka äppelvin, detta är något som Frankfurt är känt för.

020.JPG1

Kanderade frukter säljs i massor, jag fattar inte hur de klarade av att gör alla olika sorter. Att det har sålts kanderade äpplen vet jag sedan gammalt men nu är det chokladdoppat som gäller.

068.JPG1

Vad sägs om de här glada snögubbarna, det är äpple och en stor marshmallows som utgör stommen.

071.JPG1

Passar inte det kan man köpa en liten chokladråtta, en päronhalva med lite godis. Ser väldigt enkelt ut när man ser på det men det är allt lite pyssligt.

114.JPG1

Här är en av försäljarna som när jag tog kortet gjorde chokladdoppade jordgubbar och vi föll naturligtvis för dessa spett. Kan lova att det var gott

072.JPG1

Annons