Etiketter

I dag var det så vackert ute när jag vaknade, snöflingorna var som lappvantar och gav en känsla av ”att snart är det jul”. Dessvärre tror jag att det blir varmare framöver så snön lär smälta bort.

002.JPG1

Fick i alla fall njuta av det en dag, tog ett fotot och nog var snöflingorna stora alltid och minsann är det inte en liten pippifågel som tittar fram vid fågelmaten. När Rolf och jag drack förmiddagskaffe kl.11.00 kom jag på en idé, vi skulle åka och handla på MAXI och bredvid ligger kultur och bildningscentrum som även rymmer skola, bibliotek, sporthall med mera. När vi ändå var där tyckte jag att vi skulle passa på att äta lunch med underhållning för seniorer, detta har de en gång per månad. Jag förberedde honom på att det blir någon soppa och det är nog mycket folk så det blir enkelt, men han följde med.

Eftersom det var första gången vi besökte denna tillställning var jag full av fördommar, döm om min förvåning. Hela lokalen var fylld av bord för 4-6 personer mest äldre och lagom många, det serverades ett väldigt gott och rikligt julbord med såväl varma som kalla rätter, ris a la Malta med mandarinklyftor och tigerkaka med kaffe samt dryck till maten. allt till det häpnadsväckande priset av 42:- per person. Inte nog med det, vi underhölls av Linnekvintetten. (bilden lånad från internet)

LK-2013-thumb.jpg1

De spelade fantastiskt bra och lite annorlunda julkompositioner än vanligt, på golvet längst fram satt en skara förskolebarn och lyssnade andäktigt. Tänk ibland blir man verkligen överraskad, helt oväntat så gott och så vackert.

Annons