Etiketter

, , , , , , ,

Juldagen och numera har man valmöjlighet vad gäller julotta, antingen stiger du upp tidigt och går i kyrkan eller så ser man den på TV. För min del blev det TV-valet och det var sevärt, programmet sändes från Leksands kyrka och var väldigt vackert såväl bild som ljudmässigt. Det härliga med dagens TV-apparater är att man kan välja klockslaget för tittandet själv. Julaftonskvällen blev som vanligt sen, efter traditionellt firande avslutar vi alltid med att se Midnattsmässan från Rom på TV. Råkade sedan se en repris en julkonsert med Malena Ernman och då hon är en av mina  favoriter såg vi även det. Klockan blev därmed 01.00 innan det var läggdags.

Onekligen skönt att krypa ner i en varm säng och lyssna lite på en bok innan man somnar. Lagom trött efter en vilsam och rofylld dag med några av den närmaste släkten, hundarna Gaston, Bachus och inte minst katten Tiger som trivdes på sin plats under granen där han hade en bra överblick över alla.

008.jpg1

God julmat och som vanligt efterrätt i form av cheesecake.

111.jpg1

Det fanns förstås även chokladpudding, grädde och saffranskaka att väja på. Därefter hemlagad godis och så kakor till kaffet.

133.jpg1132.jpg1

Höjdpunkten på dagen var förstås när det nioåriga barnbarnet underhöll oss med att spela en julsång på fiolen, då lyssnar man andäktigt kan jag lova. På lördag kväll skall jag avnjuta en av julklapparna som jag fått av min syster, nämligen 2 CD med inte mindre än 45 kända och mindre kända julsånger från Christmas at Downton Abbey. Då kan jag njuta mera av deras julspecial som kommer senare på kvällen. Tänk ändå vad vi har det bra.

IMG

Annons