Etiketter

, , , , ,

Tänk så egendomligt det blir ibland, det är kallt 10 minusgrader (14 F) inget planerat för dagen och brasan i spisen är tänd. Med andra ord är det upplagt för en lat dag framför TV-n och hur ser det ut då? Inte ett enda TV-program som jag tycker är sevärt och detta trots alla de kanaler vi har. Är det inte egendomligt, bara repriser så långt ögat når.

Det fick bli att avsluta ”Havskatten” av Ann Rosman en läsvärd underhållning under kalla vinterdagar. Ann Rosman har förmågan att berätta två historier, som naturligtvis har anknytning till varandra, samtidigt. Här är det en handling från år 1906 när kung Oscar anländer till sin sommarvistelse i Marstrand och en kväll 2013 när brandkåren har övning i rökdykning, plus ett mord som begåtts i nutid som på något sätt är förbundet till varandra.

 havskatten

Kan rekommenderas, detta är en författare som är duktig på att skriva om händelser i det förflutna. Har ni inte läst mercurium som handlar om  Metta Fock Ridderbielke så gör det.  Nu är det bara två dagar kvar till av detta året och traditionsenligt skall några eller något nyårslöfte avges, oftast blir det att ”äta mindre onyttigt och sötsaker”. Det blir ett par plågsamma dagar nu eftersom man är uppfostrad med att inget skall förfaras. Vi har nämligen ett par chokladaskar kvar som ju bör ätas upp snarast.

Det blev trots allt ett avbrott under dagen eftersom hunden behöver gå ut ibland och vem kan motstå en sådan här liten godings önskemål.

008.JPG1

Annons