Etiketter

, , , , , , , ,

Idag skriver vi 28 december och det är även Värnlösa barns dag, denna benämning byttes ut 2001 från det tidigare Menlösa barns dag. Eftersom menlösa ofta får en negativ klang när det tolkas, då det betyder ”fri från men” skulle då gälla alla barn fria från men, tror man.. Undrar dock hur många som tänker på att det då menas ”fri från brister och synd” och då är det ju positivt. Det är väl bara barnen man kan säga det om någon idag. Denna dagen är egentligen till för att minnas alla de barn som kung Herodes lät döda i jakten på det nyfödda Jesusbarnet. Se där, kristendomslektionen har gjort lite nytta, så lätt det skulle misstolkas annars.

Nåväl nu heter det Värnlösa barns dag och är numera en minnesdag för alla de barn i världen som är i behov av hjälp, stöd och skydd. Dagen är därför en viktig minnesdag och en påminnelse om att vi alla kan göra något för alla utsatta barn i världen under 2015.

Julen har firats färdig även om den varar till påska, i alla fall till tjogondag Knut. Hos oss står granen kvar så länge den har några barr kvar, det är så mysigt att ha den tänd medan man njuter av julklappsboken eller som jag den egenhändigt inköpta boken (en säkerhetsåtgärd i fall jag får fel bok). Tomten har däremot dragit sig tillbaka det kan jag intyga, mötte honom igår när jag var ute o gick.

003.JPG1

Helt plötsligt körde han förbi med sin släde och bock? Undrar vad som hänt med renarna, insnöade knappast, antar att det sånt som kallas konkurrens. Allting skall vara reglerat enligt lag numera.

Konkurrenslagen

1 § Denna lag har till ändamål att undanröja och motverka hinder för en effektiv konkurrens i fråga om produktion av och handel med varor, tjänster och andra nyttigheter.

 

 

Annons