Etiketter

, , , , ,

Snön är borta igen och ute lyser ”vårsolen” i all sin glans, vet snart inte vilken tid på året det är. Barnbarnet med föräldrar o lillasyster är i Falun över helgen och spelar ”Kopparcupen” i handboll. Det vill säga barnbarnet spelar och åker buss med sitt handbollslag, föräldrarna tar sig dit för egen maskin och hejar på. Skulle tro att just denna helg är det tävlingar i varenda sporthall/arena i Sverige. Vi själva ägnar oss åt hundpromenader och deltar aktivt i sporten på TV. Det låter i alla fall så från Rolf när det görs något mål av något slag.

Julskinkan börjar ta slut så jag passade på att göra Rolfs önskerätt till middag. Den klassiska som görs när man tröttnat på julskinkan.

Julskinksrestgryta

Ta en skiva skinka och rulla den kring en grön sparris, lägg så många du behöver i en eldfast form. Pudra över med lite salladskrydda, vispa 3 dl grädde och blanda i 6 msk tomatketchup. (beräknat på 4 pers. 10 skivor skinka) grädda i 175 grader 20 minuter. Supergott till kokt potatis. Det är just den griljerade skinkan som ger en liten aning av senapssmak m.m.

Dessert när man inte vill lägga ner för mycket tid i köket. Lägg några maränger på ett fat, vispa et paket vaniljvisp och häll över. Strö sedan över färska bär efter önskemål.

014.JPG1 Kan säga att detta är barnbarnens favorit.

Jag som trodde att jag hade allt man kan behöva och ibland i flera upplagor dessutom, tänk så fel jag hade. Den här har jag aldrig sett tidigare men fick den i julklapp och den är suverän. Gjorde en sås igår och det var hur lätt som helst att få den klimpfri då vispen täcker alla kanter m.m. Kan dessutom användas till att ta upp skållade tomater, små kroppkakor och dylikt med. Användningsområdet är stort.

001.JPG1

En perfekt present nästa gång ni skall köpa en gåbortspresent. Omegavispen och reklamen stämmer ”Den bästa visp jag nånsin haft”.

Annons