Etiketter

, , , ,

Fick en kakstämpel i julklapp av ett barnbarn, ser ut som en vanlig stämpel

006.JPG1

men har en platta av silikon på vilken det står ”HOME MADE”.

  005.JPG1

Har varit lite sugen på att prova den i flera dagar och nu kunde jag inte bärga mig längre. Alltid kul att prova sådana här nyheter plus att storleken på kakorna var så där lagom, gillar kakor där det räcker att bara lägga fram en per person. Lätta att göra var de också.

014.JPG1

Ingen behöver ju heller fråga, ”har du bakat dem själv” åtminstone inte om man är läskunnig.

Stämpelkaka recept.

Blanda 1,5 dl strösocker, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk bakpulver, 5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker. Blanda sedan i 250 gram och rör (i maskin) tills degen är smulig, tillsätt då en äggula. Arbeta ihop och låt vila i kyl 1 timma. Ta lite mjöl på köksbänken rulla ut degen o dela i 25 bitar, rulla till bollar doppa ytterst försiktigt i lite mjöl från bänken, platta ut dem och lägg dem på bakplåten. Doppa stämpeln lätt i mjöl och tryck till på varje kaka. Mjöla stämpeln emellanåt. Grädda i 190 grader i cirka 8 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Låt dem svalna ordentligt så att de stelnar. (recept från Åhléns)

Mycket goda, lättgjorda och dekorativa.

015.JPG1

Annons