Etiketter

, , , ,

Har börjat se lite dåligt de senaste dagarna så nu har jag beställt en synundersökning för att skaffa nya glasögon. Egentligen finns det ett speciellt skäl till att synen är lite sämre just nu. När ett av barnbarnen och jag var och handlade framåt kvällningen tog jag av mig glasögonen och la dem i kappfickan. Det var bara det att det är en sådan där ”täckkappa” och de är lite hala i tyget, varför glasögonen hamnade utanför fickan i stället för i den. Ja det finns en förklaring till allt.

Får väl börja spara antar jag, fick en ny typ av julgransprydnad av ett av barnbarnen.

012.JPG1

Det är en form av sparbössa, om jag visar den för alla som kommer hit kanske de lägger en slant i den. Kul idé i alla fall och passar bra i jultider.

014.JPG1

Idag är det även den 5 januari och därmed trettondagsafton dagen före Trettondagen som vi har i det kristna julfirandet. Nu har det alltså gått 13 dagar sedan jul, men gammaldags som jag är blir alla julprydnader kvar till tjugondag Knut och i morgon blir det lutfisk till middag. Det finns även en pjäs skriven av William Shakespeare som heter Trettondagsafton finns väl även några filmer med samma namn om jag inte minns fel.

Annons