Etiketter

, , , , , , , , ,

Nu väntar vi bara på tjugondag knut sedan får vi acceptera att julen är slut för i år. Men fram till dess blir gran, tomtar med mera kvar. I går firade vi trettondagen och passade då på att bjuda några vänner på lutfisk, finns det något som kan slå det? Jag äter den med skirat smör, vitpeppar och salt men de övriga tog vitsås, kryddpeppar och gröna ärtor. Måste säga att inget slår mitt sätt att äta den. Det blev Ris à la Malta med saftsås till efterrätt. Kanske gjorde jag lite för mycket men det tog slut och det är skönt med gäster som äter upp allt som dukas fram. Ett mått på att maten uppskattas antar jag. Ute råder fortfarande mörkret och det har det goda med sig att man kan sitta i favoritstolen och läsa i lugn och ro.

014.JPG1

 Till jul fick jag ett bokmärke av lite annorlunda slag, första bokstaven i mitt namn alltså ett S, passar bra då jag alltid får leta mig fram till senast lästa. Fick tidningen Land (får vi varje vecka av grannarna) idag och kunde då läsa om hur man får sina orkidéer att blomma om, kunde bara konstatera att det är så jag har gjort.

013.JPG1

Detta är den som blommar bäst just nu, är fyra år gammal och har i princip blommat oavbrutet. I morgon blir det synundersökning och nya glasögon. Det skall bli spännande att se vilken typ av bågar det blir, är inte så förtjust i de större bågarna som är moderna just nu. Det är ju så att när man blir äldre börjar trenderna gå igen.

Annons