Etiketter

, , , ,

Ibland är det svårt att förstå vad som händer dessutom vill man inte tro att det händer. Tänker på händelserna i Paris och vad som kan hända på en i sig helt vanlig arbetsplats. Efter ett attentat av det här slaget följer naturligtvis diskussioner och just nu är det religionsfriheten som är på tapeten.

Enligt artikel 18 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna har varje människa rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Måste säga att jag tror inte avskaffandet av religionsfrihet kommer att förändra något. Frågan är mycket större än så och för oss så svår att förstå. Helt klart är att denna typ av terror aldrig får förekomma. Måste fördömmas och motarbetas till varje pris. Det har varit ett svart dygn i synnerhet i Frankrike.

Trodde att 2015 skulle bli ett hoppets år men jag undrar, hoppet är ju det sista som överger människan sägs det. Så låt oss ändå tro att vi har ett bra år framför oss där vi alla hjälps åt att stötta varandra.

Enligt en artikel i Expressen kan ägandet av ett djur påverka människor positivt och då talar jag inte om vilka djur som helst utan hundar och kattor. Dessa djur motverkar stress och sänker blodtrycket hos personerna de bor med. Forskare från Carroll University i Wisconsin har gjort en studie på skillnader mellan hund- och kattmänniskor. Enligt den har kattägarna en något högre intelligens än hundägare. För att gardera sig bör man alltså ha både hund och katt, då lär man vara intelligentare, ha lägre blodtryck, inte vara stressad och ha mera pengar.

10899608_10203577135011299_160045149_n

Det förstås man blir ju inte klyftigare bara för att man skaffar en katt, lite mer krävs ju. Budskapet måste väl ändå bli mer kattor och hundar till folket. Vem kan motstå den här sötnosen, barnbarnets katt Tiger.

 

Annons