Etiketter

, ,

Idag var det dags att plocka ner jul och nyårskort, tillhör dem som gillar att få dem via vanlig post. När den anlänt läggs de i en hög och öppnas till kaffet på julafton. Därefter sätts de fast på sidenband med små söta ”nypor”.

010.JPG1005.JPG1

 När det är dags att ta ner dem läses de och beundras en gång till samt att jag stämmer av listan med namn och adress inför nästa jul, halva jobbet med att skriva nya kort är då redan klart. Ett kort kan säga så mycket med sin bild, exempelvis vad avsändaren har tänkt på när de valt det. På kortet nedan vet avsändaren att mat än stor ingrediens i vårt julfirande.

IMG_0004.jpg1

Detta är ett av de mer gammaldags motiven och det håller bra än idag.

IMG_0001.jpg1

Varje år kollar jag vilket kort jag tycker är vackrast och varje år vinner min syster i USA, kan ge mig katten på att hon letar julkort redan i januari.

IMG

Sedan är det korten som har flera användningsområden, det här kan ju lika gärna vara en julprydnad på hallbyrån eftersom det kan stå för sig själv.

011.JPG1

Här nedan har jag en bestämd känsla av att man tänkt på jägarintresset i huset men även på sagorna om småtomtarna som arbetar nattskift i juletid. Till vänster är en ny typ av kort vi börjar få, nämligen bilder på julfirande utomland. Det är palmer och granar med samma typ av belysning vi nu kan se på våra flaggstänger. Lite tomt är det allt nu får man hoppas på en bra skörd av påskkort.

IMG_0002 IMG_0003.jpg1

Annons