Etiketter

, , , , , , , ,

Så kom den då äntligen, snön. Efterlängtad eftersom den gör tillvaron ljusare på många sätt (glömd var snöskottningen). Konstigt nog är saker vackrare i drömmarna än i verkligheten, jag såg framför mig lätt puderaktig, torr snö som lyste upp mörkret och förstärkte stjärnornas ljus. När jag åkte hem från affären där jag inköpt en svensk fläskfilé som var lagom tjock för att banka ut fina tunna biffar ur, då började det snöa.

Det blev ganska snabbt snöyra som gjorde sikten på vägen ganska dimmig. Ovana av vinterkörning gjorde att de flesta bilar ville köra i mitten av vägen. Väl hemma var Rolf igång med att skotta och det tog sin tid. Det lär väl bli snö i morgon också antar att det är den norska orkanen Nina som kommer. Tog i alla fall ett foto vid husknuten.

002.JPG1

När jag skulle stänga dörren och samtidigt tittade ut på vägen fick jag se att jag var iakttagen, ett jättesöt rådjur stod alldeles stilla och tittade på mig. Det är i stunder som dessa man är glad över att på bo landet. Titta noga så ser ni det.

003.JPG1

När det är oväder ute känns det helt OK att tända en brasa och njuta av en film på TV-n. Det blev Ruben Östlunds relationsdrama ”Turist” filmen som den svenska Oscarskommittên har utsett till Sveriges Oscarsbidrag. Fantastisk natur, fin skidåkning och duktiga skidåkare. Lite väl relationsdrama för min del, blev lite seg. Efter filmen var det dags för kvällens middag, bankade ut fyra stora fina bitar av filén. Potatisen kokades i småbitar tillsammans med hackad morot, dukat och klart. Bara köttet som skulle stekas och det befann sig någon helt annanstans än på köksbänken. Just det i magen på en liten hund, resten jag vill skriva lämpar sig inte för tryck.

Annons