Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Det var inte länge sedan jag klagade över TV-utbudet men nu helt plötsligt har jag hittat flera serier och filmer som är helt OK. Den första var i fredags, då startade en ny deckarserie som kommer att gå vid åtta tillfällen. Det är ”Shetland” och är gjord efter Ann Cleeves böcker som handlar om polisen Jimmy Perez, det är han som löser alla mordgåtorna som dyker upp. Jag har läst alla hennes böcker, kanske främst för deras fantastiska skildring av den karga naturen på Shetlandsöarnas. Tycker mig ha sett och upplevt den bara genom beskrivningarna och nu fick jag se dem ”på riktigt” i filmerna. Förutom en bra story var det en fantastisk skildring av öarnas karg, nästan ogästvänliga natur.

shetland_-_series_1_and_2-26750713-frntl

Igår såg vi även Beck – Familjen, del två av de åtta nya filmer som spelats in. Hittills har de här två hållit måttet, till och med bättre än de föregående. Peter Haber som Martin Beck är som alltid bra men Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson är otrolig bra. Hans ironi, dräpande kommentarer och nonchalans gör att man skrattar trots att det ju skall vara en deckargåta. Om jag fattat rätt så har C-More ökat antalet tittare på deras streamingtjänst med tusen procent, inte bara jag som gillar filmen antar jag.

Idag har Rolf varit ute på annat äventyr en lite större vildsvinsjakt, jag passade då på att titta på Unge kommissarie Morse. Det är helt OK att lata sig när snön vräker ner ute, gjorde en mycket liten friskvårdsinsats i form av snöskottning. Denna insats hade tyvärr snöat över när Rolf kom hem. Åter till TV-n, när man har sett nästan alla Kommissarie Morse är det roligt att se de nyinspelade delarna med unge kommissarien. Det var del tre av fyra och handlade om en massmördare som ströp kvinnor i Oxford, inte mindre än fem stycken. Jag satt i lugn och ro och tittade då jag plötsligt hörde ytterdörren öppnas. Då TV-n står ganska långt ifrån ytterdörren ropade jag för att kolla om det var Rolf som kom hem. Ingen svarade så jag reste mig för att kolla vem eller vad det var. Ingen där men ytterdörren öppen? O vad jag älskar snön, den låg vit, slät o orörd utanför, inte ett fotspår så långt ögat nådde. Lugn igen.

Annons