Etiketter

, ,

Här har jag gått och tittat på mina restgarner och undrat vad jag kan använda dem till, som av en händelse fick jag se ett inlägg i dagens tidning. Det handlade om något som hette just hjälpstickan, det finns en hemsida för de som är intresserade, http://www.hjalpstickan.se  Det är en typ av förening som man kan gå med i, det hela går ut på att man stickar värmande plagg, halsdukar, mössor, sockor, tröjor ja vad man känner för. Detta samlas in på olika ställen i Sverige och lämnas till stadsmissionen, de i sin tur delar ut det till hemlösa och behövande runt om i vårt land.

Före jul när jag var ute och såg alla som satt och tiggde utanför affärerna i vinterkylan funderade jag på hur i hela friden de klarade av sitta där hela dagarna. Det är klart har man suttit i minusgrader flera timmar är det väl ingen konst, det lär ju knappast att gå och resa sig igen. Tror att det finns många som vill göra något men vet inte vad, här finns ju en fantastiskt möjlighet att hjälpa till. Detta har uppmärksammats i många tidningar, TV-program och radioinslag under året som gått. Se exempel nedan. Om 100 personer i varje stad gör en sak var tänk vilken mängd det skulle bli. Nu kan man ju inte skylla på att det inte finns tid eftersom det är 344 dagar kvar till nästa jul.

Skulle vara väldigt roligt att se någon kommentar om att någon nappar på idén, kan man inte sticka själv kan man skicka garn till någon i föreningen, allt står på hemsidan där du även kan hitta gratis stickmönster.

2014-11-04 Hjälpstickan fick en bra start i Halmstad

2014-02-26 Sticka för hemlösa – succé! Hemmets Journal

2014-02-12 Stickat initiativ värmer utsatta Lokaltidningen i Halmstad

 

Annons