Etiketter

, , ,

Ibland ser man plötsligt saker mycket tydligare, visst gör det sitt till att dagarna blir lite ljusare. Det går väldigt långsamt men det är på väg. Snön har kommit, inte speciellt mycket men tillräckligt för att höja ljusnivån en aning. Det fattas dock några centimeter för att skidåkningen skall kunna fungera vilket är något som Rolf går och funderar på. Hunden är lite sur eftersom han fick ett sår på benet vid förra jakttillfället, nu får han inte springa innan det är läkt. Av någon anledning verkar det som att han tror att det är mitt fel, i alla fall med tanke på hur han torterar mig.

Det skall kastas boll, gömmas hundgodis, tas promenader, sitta i knät osv måste erkänna att jag blir lite trött på det även om han är väldigt mysig.

Själva anledningen till att jag ser tydligare beror naturligtvis inte på detta, nej det beror på mina nya glasögon.

002.JPG1

Efter att jag ”tappat” bort mina gamla var jag helt enkelt tvungen att skaffa nya. Bestämde mig för att prova en för mig helt ny glasögonaffär, Specsavers. Eftersom jag har haft progressiva glasögon i hundra år var det naturligtvis det jag skulle ha. Med en viss skepsis beställde jag tid för en synundersökning och var lite fundersam när jag väl kom dit. Fick träffa en optiker som visade sig vara trevlig, duktig och oerhört noggrann. Det blev i slutänden två par glasögon, ett par för läsning och ett par för datoranvändning. Priset en femtedel av vad jag beräknat det blev en ljus o bra dag åtminstone för plånboken.

Annons