Etiketter

, , , , , ,

”Efter att i går kväll varit ute och ätit gott med några ”gamla” kollegor satt mättnadskänslan i även i dag. Kan delvis bero på att jag åt en plankstek som var ganska så mäktig, det är ju inte var dag man hittar denna rätt på menyn numera. På den här restaurangen tillhör den vinterrätterna så det gäller att passa på. Men som sagt mätt blev jag och mätt är jag.

Kände inte för någon större aktivitet men hade en tid bokad för klippning hos hårfrisörskan så det var bara att åka dit. När jag satt där och småpratade kom det in en annan kund som hade händerna fulla med shoppingkassar. Upplyste oss om att det idag och i morgon var det bra erbjudande i en barn- och inredningsaffär som låg bara ett hundratal meter bort. My Store by M är namnet och var för mig fullkomligt okänt. Rädd för att missa en bra affär och med tanke på att ett av våra barnbarn fyller år denna veckan så tittade jag in när jag var klar med min klippning. En mycket trevlig affär med roliga och vettiga saker, med en kasse i var hand kom jag ut ur affären.

Nu var det bara en sak, middag? Besök hos en damfrisering är alltid givande och jag fick lära mig att Picard hade etablerat sig i staden, även den ett par hundra meter bort.

001.JPG1

Ett besök där räddade dagens middag.

Det blev en spenat och emmentalersoppa, mycket krämig sådan, till den serverade jag en Galette au sarrasin. Eller kan man säga så här, en bovetecrepes med racletteost, bacon och potatis, gott och alldeles lagom.

Vän av ordning frågar då, vad är Picard? Så här står det på deras hemsida.

”Picard är ett franskt företag som nu etablerar sig i Sverige, och vi säljer frysta råvaror och färdiglagade delikatesser med hög kvalitet till bra pris.”

Dagens frisörbesök blev med dessa oplanerade tillägg ganska dyrt.

Annons