Etiketter

, , , , , , , , , ,

Då är det dags igen att räkna fåglarna som sitter runt fågelborden, det har ett annat namn också ”Vinterfåglar in på knuten”. Den här helgen vill Sveriges ornitologiska förening ha hjälp med att räkna fåglar. Egentligen brukar det bara vara två dagar men i år har man lagt fredag och måndag, detta för att skolor, dagis och andra skall kunna vara med och räkna. Resultatet skickar man sedan in till föreningen och på så sätt får man reda på hur många arter av ”vinterfåglar” det finns i landet, vem vet kanske någon ny art har dykt upp.

Hos oss är det enkelt, talgoxe, blåmes, koltrast och hackspett är de som dagligen besöker oss. Koltrastarna bor i busken precis vid husknuten och bryr sig numera inte om att vi passerar dem när vi går till brevlådan. Tycker väl antagligen att när vi nu har bott grannar så länge kan vi vara lite ”tjänis”.

Passade idag på att baka en sorts småkakor, har ett recept som jag varit sugen på att prova länge nu.

002.JPG1

Vet inte vad de heter men de innehåller maizenamjöl och kondenserad mjölk. Smaken påminner lite om spettekaka. Rolf fick smaka en till eftermiddagskaffet men han sa inget om den fast han märkte att det var en ny sort. Jag tog naturligtvis en själv också, faktiskta satt även jag tyst en stund. Det är lite ovanligt hos oss att en så kompakt tystnad råder när vi dricker eftermiddagskaffe ihop. Det hade sin förklaring, när man fått halva kakan i munnen vill man inte gärna öppna den igen eftersom det dammar så förfärligt. Man får även en lite klistrig känsla vilket späder på behovet av tystnad eller snarare sagt omöjliggör samtal.

Jag delade upp kakorna i två burkar den ena gav jag till sonhustrun, låter hon barnen få kakorna till fika ikväll kommer hon garanterat att få en tyst, skön TV – kväll. Jag skriver inte ner receptet av förklarliga skäl.

Annons