Etiketter

001.JPG2

Detta är ett recept på en soppa jag fick hos en väninna, hon har hämtat receptet på nätet. Jag var tvungen att be och få det eftersom jag fann soppan väldigt välsmakande.

Receptet är för fyra personer men jag skulle nog säga till tre, såvida det inte är till förrätt då räcker det till fyra.

Recept

Skala o skiva 1 stor gul lök och 1 stor potatis. Skär 250 gram broccoli i bitar (hela broccolin). Koka upp 1 dl vatten med 2 buljongtärningar, lägg i grönsakerna och koka det i 10 minuter. Mixa det sedan med en stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt o peppar. Tillsätt 1 dl vispgrädde och låt koka upp innan servering. Soppan kan lagas i god tid och bara värmas tillsammans med grädde. För att göra det festligare kan man lägga i, brödkrutonger, flagad parmesan, räkor, ja vad man känner för. Väldigt god och lättgjord soppa.

Annons