Etiketter

, , , , ,

Jag har en bekant som bor i Sollefteå visserligen är hon väldigt generös och serviceinriktad av naturen men detta tar väl ändå priset. I onsdags kväll skulle hon köra sin man till nattbussen men den dök aldrig upp på grund av att E4:an var avstängd. Det var någon långtradare som vällt, nåja då fick det bli nattåg till Stockholm och gissa om det var fullbokat. Jodå det fanns inte en plats att uppbringa, vad gör man då? Jo man kör sin man till Arlanda så han inte missar flyget och sedan kör man hem igen, en tripp på nästan 100 mil och tar cirka ett dygn med lite pausar. Antingen ville hon gärna bli av med honom några dagar så det var värt det men jag tror att det var ”det här dom kallar kärlek”.

När man hörde om detta var det ingen idé att oroa sig för att vi idag skriver, fredagen den 13-e en dag förenad med detta datum brukar anses vara lite olycksbådande. Hittills har i alla fall allt gått bra här hemma och jag har tagit fram en nyinköpt bok.

hur-ska-det-ga-for-pinnebergs

Hur skall det gå för Pinnebergs av Hans Fallada, det är den boken som blev hans stora genombrott. Idag ses den som en modern klassiker och dessvärre kan man se att den är aktuell i vår vardag än idag. I denna boken skildrar han Weimarrebublikens sista dagar och nazisternas så smygande maktövertagande. Ingen rolig läsning egentligen men den är både bra och lärorik.

Annons