Etiketter

, , , , , ,

Tänk vilken tur att vi Sverige firar ”Alla hjärtans dag” just i vänliga veckan. Att fira den här dagen har sin anor från långt bort i tiden. Firandet av den 14 februari startade redan på 400-talet inom den katolska kyrkan. Här i Sverige är det dock inte en lika lång tradition och startade så smått nån gång på 1960-talet. Anledningen var nog mer av kommersiella skäl än av att man firade Sankt Valentin. Egentligen borde det kanske bära mer tecken av en sorglig dag eftersom de (3 personer med namnet och som helgonförklarades) Valentin man känner igen led någon form av martyrdöd.

Kanske är det i alla fall bättre att man gjort om det till en mer glädjefull dag och att den numera sporrar människor till att komma igång att glädja andra. Bland det första som affärerna lanserade för denna dag är det hjärtformade gelegodiset som väl alla känner igen. Själv gillar jag att baka men tyvärr bör jag inte äta upp allt eftersom jag snart är på väg att se ut som en trind liten bulle i alla fall. Så skönt det är att då kunna baka så mycket man vill och sedan leverera till banbarnen och då äts det upp i alla fall.

001.JPG1

Alla hjärtans dag gav mig i alla fall anledning att baka lite muffins, en naturell, en med chokladrippel och en med jordgubbssylt. Den senare prydde jag med små hjärtan av ”sugarpaste” från Dr Ötker, så lätt och roligt att arbeta med.

006.JPG1

 

Annons