Etiketter

, ,

Det var en gång en äldre dam i Borgafjäll som berättade för mig, att när hon bodde där, ja hon bodde ganska så enskilt med sin familj och det gick inga vägar fram till deras hus. Då  fick de gå en skogsstig för att nå den större vägen där en taxi hämtade dem på måndagsmorgonen för att ta dem till skolan. Under skolveckan fick de bo på ett skolhem tillsammans med andra barn som bodde långväga ifrån. Det kan inte ha varit så roligt även om de fick komma hem på lördagens eftermiddag för att sedan åka tillbaka igen måndag morgon. Det hon mindes mest var att när hon och hennes syskon gick genom skogen då tittade de åt alla håll samtidigt som de sjöng. Anledningen till detta var, tänk om vargen kommer.

På den tiden var det inte ovanligt att vargen uppenbarade sig ibland men det är klart det fanns inte mycket bebyggelse och det fanns stora skogar och det fanns boskap. Idag har jag blivit varse att inte mindre än två personer har observerat varg under dagen. Den ena personen såg en varg och den andra personen såg tre vargar några timmar senare. Nu promenerade de vid en stor bilväg och i bebyggt område, kan inte låta bli att tänka på alla små husdjur som strövar omkring på samma område. Det kan bli problem om det blir för många och för nära, säger bara, Tänk om vargen kommer.

Tips på söndagsfrukost nedan.

Annons