Etiketter

,

Eftersom det är semeltisdag skall man äta semlor idag men det har vi inte gjort. Någon annan får äta upp de fem miljoner semlor som bakats under dagen, visst är det en fantastisk siffra. Själv klarar jag bara att äta en åt gången men jag vet personer som klarar både två och tre under samma fikapaus. Läste en artikel om semlor och efter vad jag förstod så var föregångaren till semlan ett brödstycke som man gömde köttbitar i. Detta gjordes av munkar under fastetiden på 1500-talet, ja det var ju ett fiffigt sätt att få i sig mat.

Förr fick man ju bara äta semlor under en dag om året så man kan ju förstå den rusning som blir just under semlans dag. Vem vet det finns kanske de som tror att det är så än idag. I samma faktaruta om semlor kunde jag läsa att så sent som 1950 fick Jordbruksdepartementet en polisrapport om en bagare som sålt semlor före fettisdagen, tänk så hemskt. Fast nog verkar det vara ett ganska oskyldigt brott om man jämför med vad som står i tidningarna idag. Anledningen till att vi inte har ätit semlor idag är denna.

010.JPG1

Just det ett av barnbarnen fyller 12 år idag och det var roligare att fira honom och dagen med en tårta som faktiskt Rolf har garnerat.

005.JPG1

Själv bidrog jag med småmunkar som hans storebror beställt och för all del de var goda de också.

Annons