Etiketter

, , , , , , , ,

Märkte idag att det var ovanligt tyst och ingen tillstymmelse till aktivitet i huset. Desto mer märktes aktiviteten på TV-n och det var där som Rolf hade placerat sig. Skulle tro att jag kommer att finna honom framför denna apparat flera veckor framöver, just det skid-VM i Falun är orsaken. Själv kastade jag ett snabb titt på skärmen och tyckte bara jag såg norska flaggor bland vinnarna, vilket inte är så konstigt. Det är väl norrmännen som brukar bära hem de flesta medaljerna i denna sport. Nu får vi bara hoppas att de 50 000 personer som skall beskåda dessa begivenheter har anlänt till Falun och att det lönar sig ekonomiskt för staden. Kalaset kostar trots allt en del.

För övrigt har dagen varit lugn endast en snabb tur till affären i vårt närmaste lilla köpcenter. Numera börjar den likna en spökstad från de gamla västernfilmerna. Vi hade ett stor fin blomsterhandel som la ner i höstas, efter jul stängde man Järnia och idag stänger det stora COOP och jag antar därmed även deras apotek. Det kommer att se väldigt trist ut med alla dessa stora tomma lokaler, men går det inte så går det inte. Nu hoppas jag de gör en trevlig galleria med ett mysigt fikaställe i de tomma lokalerna för det tror jag skulle bära bättre.

Läste idag att det här med olika religioner och synpunkter på det, faktiskt inte är något nytt fenomen det fanns redan på 1500-talet. För kung Sigismund som ju var kung av Polen 1587 och av Sverige från 1592 fick avlägga ett löfte innan kröningen i Uppsala domkyrka. Kung Sigismund var ju katolik men fick lova att Sverige skulle vara protestantiskt och att katoliker skulle ha begränsat inflytande o makt. Hur rimmar det med att han var kung, ingen kungamakt alltså? Förresten var det inte han som var så vacker, nej det var inte han det var ”unge Sigismund” i Vita hästen.

 

Annons