Etiketter

, , , , , , , ,

När jag var hos optikern senast för att köpa nya glasögon fick jag följande besked och förslag. Då han upptäckte att jag har fått grå starr som kanske bör åtgärdas så småningom tyckte han det var onödigt att jag köpte progressiva glasögon. Det är bättre om du bara köper glasögon med vanliga läsglas. Ok tänkte jag, bra idé för prisskillnaden är ju ganska stor trots allt. En god nyhet var det väl på ett sätt ändå.

Första veckan var väldigt jobbig, eftersom jag inte kunde gå från det ena rummet till det andra utan att snubbla när jag hade dem på mig. Detta gjorde att så fort jag läst, suttit vid datorn eller handarbetat, ja då tog jag av mig dem och la dem någonstans där jag satt. Resultatet blev att både jag och Rolf fick ägna mycket tid varje dag för att leta glasögon. Till slut gav Rolf upp och gav mig ett ”senilsnöre” så nu hänger de runt halsen. Visst det ser trevligare ut att ha dem uppskjutna i håret men då måste jag tvätta håret varje dag, annars blir glasögonen smutsiga. Ni vet hårbalsam, hårspray och allt man använder.

Nu har jag dem i ett senilsnöre runt halsen och det fungerar bra. Varje gång jag äter hänger de vid tallrikskanten och det som inte kommer in i munnen ligger på glasögonen. De fungerar som en hylla för brödsmulor och annat som har en tendens att ramla från ansiktet typ torr mascara och sånt.

En ny funktion för glasögon, så nog är de både till nytta och besvär men nästa gång blir det progressiva igen. Då slipper hunden slicka dem rena varje gång jag böjer mig ner och klappar honom.

Annons