Minus femton grader, än så är det långt till vår …… här faller det bara snö. Vi har det förmånligt som får bo i ett land därvi kan njuta av de olika årstiderna. Dessutom har vi under vissa tider på året möjlighet att njuta av vår och nyutslagna blåsippor eller riktigt vinterväder beroende på var i landet vi befinner oss under samma period. I natt hade vi som sagt femton minus, lite mulet och beslöt oss då att åka till Vilhelmina och investera i en ny värmefläkt. Tog snabbaste vägen den är dygt tio mil, fantastiskt tjugo mil totalt för att köpa en fläkt. Skulle tro att bensinen kostade mer än fläkten.

image

Det här är vad jag såg när jag tittade ut genom bilrutan,  snö, snö, snö. Under sommaren är denna vy en jättestor myr som aldrig verkar ta slut. Det är även här man samlar ihop renarna för märkning under hösten. Naturligtvis finns även Norrlands guld här dvs hjortron. Men just nu snö, snö, snö och trästaketet som syns är s.k. snöskydd för att inte vägarna skall snöa igen och bakom dem mera snö. Känns skönt att veta att de är där, då det är någon mil mellan bebyggelsen. När vi kom fram till Vilhelmina var det sol och plus fyra grader, en temperaturskillnad på nitton grader? När vi kom hem tog Rolf och Bachus en välbehövd tupplur men den bilden visar jag inte, då kanske hunden blir sur.

Annons