Etiketter

, , , , , ,

 

Även idag har vädret visat sig från sin bästa sida, soligt och varmt. Inga problem att gå ut med hunden då inte, då är matte så snäll och han får stanna och nosa var han vill. Dessutom hade jag mina små hörlurar och en mp3 spelare med mig, lite riskabelt för ser man inte upp kan man plötsligt befinna sig ett par mil hemifrån. Det beror alldeles på hur intressant boken är som man läser. Idag lyssnade jag färdigt på, Ringens gåta av Elisabet Nemert.

Ringens gåta

Det är den sjätte delen av serien släkten. Handlingen utspelar sig under 1200-talet och Elisabet Nemerts böcker är visserligen romaner med påhittade händelser. Det är dock varvat med mycket fakta och hon är väldigt sakligt kunnig i ämnet. Måste säga att det var en del luckor i mina historiekunskaper som fylldes igen nar jag lyssnade på den de här dagarna. Jag väljer böcker på samma sätt som när jag köper lösgodis, allsköns blandning alltså. Naturligtvis kommer det med en del som inte är så bra men någon skall ju läsa dem också. Ganska bra att vara allätare/läsare.

Har fått en kallelse till tandläkaren, tid i morgon inget jag uppskattar. Jag vet inte vad han gillar för litteratur men när jag är där får han ta del av den jag lyssnar på. Har nämligen spelat in den på mp3 och kör på högsta volym för att den skall överrösta borren. Det kan med andra ord bli ganska högt. Å andra sidan är det en förutsättning för att jag skall gå dit.

Apropå texter så har det väl inte undgått någon att teckenspråkstolken/gestaltaren Tommy Krångh gjorde en fantastisk succé när han tolkade tre av bidragen på Melodifestivalen. Youtube – videon som har lagts ut, har redan visats 1,8 miljoner gånger. Nu är han efterfrågad från flera håll i världen men vad hör jag då på radion idag? Jo nu finns det önskemål från hörselskadade i Sverige (och säkert i andra länder också) att han skall få tolka under finalen utomlands. Nu börjar man prata pengar och jämfört med vad hela den här apparaten kostar, pratar man småpengar. Man kan ju bara tänka sig hur det kan kännas att se en sådan föreställning utan ljud, eller det kan man inte. Hoppas verkligen att han får möjlighet att ställa upp och att inte en liten grupp i samhället skall behöva avstå från att få vara med och följa Måns Zelmerlöw på hans stora dag.

 

Annons