Etiketter

,

Ris som ris, ja det beror kanske på vilket ris man pratar om. Jag som enligt Rolf har en otrolig kunskap vad gäller ”godis” det finns inga nya chokladsorter som smiter förbi mitt falköga. Har gjort det till lite av min livsuppgift att avsmaka alla sötsaker som marknaden kan erbjuda. Förutom att det gynnar min tandläkare (jodå ett litet hål på en gammal lagning såg han idag) hjälper jag till att hålla marknaden uppe. Läste på facebook att man den 29 mars skall ställa tillbaka vågen 1 kg eller var det 1 timme? Det första alternativet hade känts bättre.

Vet att det finns folk som säger att det är svårt att sluta röka men de ha aldrig varit godismissbrukare, där kan man tala om svårt. I alla fall är det där med att se nya artiklar i affärerna inte begränsat sig till sötsaker, nej allt som ser lite kul ut upptäcker jag direkt. I går såg jag en förpackning med ris gjord av blomkål.

006.JPG1

Skall kokas i 2-3 minuter och då såg den ut så här, smakade riktigt bra även om jag tyckte att blomkålssmaken var lite tam.

010.JPG1

Lite kul på tallriken är det väl och naturligtvis perfekt att blanda okokt i sallad. Skall jag säga ”min sanning” så motsvarar inte varan priset och blomkålen kan man riva själv. Den blir lika bra att såväl koka som till sallad. Även smaken framkommer mer och framför allt blir det halva priset i kostnad. Med andra ord blomkålsris kan ni glömma men en kul idé att riva den och använda i stället för ris fick jag ju gratis.

Annons