Etiketter

, , , , ,

Långt eller långt, ja allting är relativt enligt Albert Einstein (fast ingen vet om det är han som sagt det). Vad jag tänker på är att vi människor blir alltmer bekväma. Läste i en tidning idag att personer som bodde i en liten ort skulle få sin vårdcentral stängd och i stället får de gå till grannortens vårdcentral. Hemska tanke, de måste nog åka ett par mil. Kan inte låta bli och jämföra det med hur de har det som bor i norra delen av Sverige. Exempelvis i Borgafjäll som vi nyss har kommit hem ifrån, där får man åka runt 10-12 mil för att nå en vårdcentral. Det blir en tripp på runt 25 mil. Kunde vara nyttigt att fundera på hur det ser ut i olika delar av landet innan man börjar beklaga sig. Vi skulle köpa en liten fläkt i förra veckan och åkte då till Vilhelmina för att inhandla den, känns ganska OK att åka drygt 20 mil när man skall fredagshandla.

Idag har jag lärt mig något nytt, Rocka sockorna det är minst 260 000 personer som har haft olika sockor på sig idag (plus alla som inte skrivet det på fb). Detta för att uppmärksamma allt som är annorlunda. Vill man läsa mer om detta går det bra att gå in på http://www.expressen.se/…/rockasockorna 

Ett initiativ från en syster som vill uppmärksamma sin syster och andra som har Downs syndrom. Det har myllrat av bilder på facebook idag. Till och med sonens hund ville vara med. Gulligt tycker jag. ”Gaston ställer upp på bild såklart :-)<br /> #tjänstehund<br /> Tjänstehund Gaston ställer upp i Rocka sockorna :-)”

Rocka sockorna betyder att man har olika sockar och i olika färg, detta för att göra världen lite mera färgglad.

Annons