Etiketter

, , , , , , , ,

Flimmer och hjärtslag, ja det ena förutsätter ju det andra men nu är det ingen medicinsk diagnos jag har i tankarna. Snarare är det så att jag har läst två böcker, det är titlarna på dessa som jag pratar om. Den första, Flimmer är skriven av Anne och Even Holt. Jag har läst alla Anne Holts böcker men då hon tog livet av huvudpersonen i den senaste boken anade jag att det inte skulle komma någon mer bok med de tidigare karaktärerna. Det kom dock ut en ny för något år sedan vilken hon skrev tillsammans med Even Holt. Titeln är Flimmer.

Flimmer

Den tilltalade mig inte alls, har man flimmer vill man inte läsa om det i synnerhet inte i en roman där patienterna dör som flugor. Nåja tre personer dog och inte på grund av flimmer. Tyckte jag om den? Nja för mycket medicinska termer i mitt tycke även om historien till stor del utspelas i sjukhusmiljö. Anne Holt har skrivit boken tillsammans med sin bror som är läkare och kanske tyckte jag man borde vara minst sjuksköterska för att hänga med i det hela, har man ingen annan bok som väntar, OK.

Den andra boken är skriven av Jan-Philipp Sendker och heter, Konsten att höra hjärtslag.

Konsten att höra hjärtslag

Sendker är en tysk författare och han har bland annat varit Amerika – Asien korrespondent för tidningen stjärnan (ja det stavas med litet s). Förutom den här boken har han skrivit, Sprickor i muren, Skuggorna viska, draken spel med flera. Konsten att höra hjärtslag är hans första bok som är översatt till svenska. En läsvärd bok, jag i princip sträckläste den under två dagar. En fantastisk kärlekshistoria och det är för mig en gåta hur han kan beskriva Burma både vad gäller kultur som natur. Beskrivningen av landskapet, klostret och dess munkar, maten och sätter att leva, fantastiskt. Sendker lyckas beskriva händelserna med vackra liknelser så som bara kan i Asien. En mycket tänkvärd kärlekshistoria som även ger en fin insyn i hur man kan uppleva världen på ett vackrare sätt när man har någon form av handikapp. Rekommenderas, har sålts i en miljon exemplar.

Annons