Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag eller snarare i natt är det dags att ställa om klockan, sommartiden börjar och vi får detta dygn sova en timme mindre. Glöm nu inte att det är klockan och inte vågen som skall ställas tillbaka en timma (visserligen skillnad på kg o timma). Kommer att bli en tuff morgon då hunden redan har börjat vänja sig vid promenad innan grannarna ens har vaknat. På sätt och vis ganska trevligt, blev förvånad i morse då jag hörde alla fåglar som kvittrade och jag såg även ett par tranor som flög över tomten. Undrar vad jag får se i morgon då det lär bli ännu tidigare. Antagligen kommer jag att sova gott eftersom jag tänkte sitta uppe och se den senaste Beckfilmen, tror den heter sjukhusmord?

Synd bara att Mikael Persbrandt skall sluta vara med i Beckfilmerna, han blir ersatt av en norrman Kristofer Hivju känd från ” Games of thrones”. Han skall dock inte spela Gunvald Larsson utan har en ny roll. O vad jag kommer att sakna Persbrandt han är en fantastisk skådespelare att ersätta honom blir lika svårt som att ersätta Calle Bildt. Två enormt kunniga personer, visst ingen är oersättlig och  man tager vad man haver sa Kajsa Varg.

Har lekt vid spisen idag, hittade ett recept i en tidning på påskmaränger kunde inte låta bli att testa. Alltid är det väl någon som äter upp dem.

PÅSKMARÄNGER

Rör ihop 4 äggvitor med 3 dl strösocker och 1/2 msk ättiksprit 12%. Ställ det i vattenbad i en kastrull på spisen. Rör tills sockret har smält och det fått en temperatur på runt 65 grader.

015.JPG1

Tag bort kastrullen och vispa med elvisp tills det är tjockt och kallt. Perfekt att använda en slickepott med termometer. Tag en engångsspritspåse och häll i en halv tsk karamellfärg gärna gul, knyckla ihop påsen så färgen sitter lite överallt i påsen. Häll i smeten och sprita små maränger något mindre än en valnöt, strö över strössel. 110 grader i 50 minuter eller till de känns lätta. Trevliga små maränger till fika eller efterrätt i påsk.

019.JPG1

Annons