Etiketter

, , , ,

Igår kväll var det dags för Earth Hour det är nu nionde året i rad detta görs. Mellan klockan 20.30 – 21.30 släckte hundratals miljoner människor runt om i världen det elektriska ljuset för att visa ett de bryr sig. Massor med länder, USA, Australien, Samoa, hela Europa, ja överallt i världen. Denna aktivitet får varje år ett otroligt aktivt genomslag över hela jorden. Syftet är att få världens makthavare att förstå vad som krävs för att få en hållbarare värld och därmed stoppa den pågående förändringen av klimatet. En aktivitet som kräver ett litet engagemang men som förhoppningsvis ger en stor effekt.

Det går att följa aktiviteten via nätet så här efteråt, ex vis i Västerås släckte kommunen ner sina belysningar i city och kören Rock Everybody uppträdde inför många Västeråsare. De mäktiga bankkvarteren i centrala Hongkong kunde enbart anas i den mörka Earth Hour kvällen och belysningen över Akropolis i Aten släcktes ned.

Själva släckte vi såväl inne som utomhus och det var faktiskt en skön känsla att sitta en fredagskväll i skenet från stearinljusen. Rolf använde sin batteripannlampa när han gick ut med hunden, fast det var inte så mörkt som vi hade trott ute. De flesta kringboende hade nog missat tiden.

Vi kom i alla fall ihåg att ställa om klockan till sommartid vilket hade till följd av att det blev en riktig sovmorgon. Jag hade trott att hunden skulle väck oss väldigt tidigt i stället sov han en timme längre än vanligt. Det blir sällan som man tänkt sig.

Annons