Etiketter

, , ,

Dagens datum är 31 mars och det är andra dagen i stilla veckan. Någon stilla vecka blir det inte då jag skall åka med vårt äldsta barnbarn till ett shoppingcentrum i morgon. Egentligen skall man ha en stegmätare med sig för jag lär få ihop en hel veckas mål denna dag.
Däremot är benämningen fettisdag eller feta tisdag, rätt namn eftersom det egentligen är denna dag man skall äta semlor eller fastlavnsbolle som det heter i våra grannländer. Feta tisdag är väl egentligen en benämning som kommit till eftersom man gärna denna tisdag åt fet mat innan fastan.
Idag åt vi en kötträtt med smarrig sås och därefter rabarberpaj med vaniljgrädde. Princesstårta och kaffe man kan ju undra varför, jo Rolf fyller år denna dag och då har jag ytterligare en anledning till att stoppa i mig onödiga kalorier. Man måste ta alla anledningar som finns för att fira. Vi hade dessutom besök av långväga gäster och det var så roligt. I går träffade jag dessutom tre f d arbetskamrater på lokal, har man arbetat tillsammans i många år är det som o träffa släkten. Man svetsas ihop och vi har så mycket att prata om när vi ses, inte märker man att man åldras heller alla ser ju likadana ut år efter år.
Precis nu ringde barnbarnet och sa, farmor ta på dig ett par bra skor och kom prick nio så att vi är där när de öppnar. Nu kanske ni förstår det där med stegräknare.
 004.JPG1
Paketöppningen är inte klar ännu dock är presenterna inslagna, har de inte en lite maskulin touche?
 
Annons