Etiketter

, , , , , ,

Det närmar sig påsken med stora steg och jag har som alla andra ägnat lite tid åt dess förberedelser. Kanske inte de mest traditionella men i alla fall. I onsdags gjorde jag Täby centrum med 18 åriga barnbarnet, ett heldagsnöje med start kl 09.00 och avslut kl 18.00. Hon räknade ut att vi gått drygt 8 500 steg, inte illa men jag fick i alla fall lite lunch. Den intogs på en restaurang jag inte varit på tidigare, Vapiano modern, annorlunda och väldigt fräsch. Jag åt Pollo Picante med conchiglie = kyckling i en hemlagad smakrik apelsin- och chilisås med Pak Choi och paprika. Det roliga var att man fick stå på motsatta sidan av kocken och se på när det tillagades, med andra ord var det i sanning nylagat. En del saker inhandlades och många, många saker provades dock inte av mig.

Under gårdagen var jag hos tandläkaren man kan ju undra om det inte finns annat att göra på skärtorsdagen, kom därför inte iväg till Blåkulla i år heller. Tror det var en baktanke från min tandläkare att kalla mig denna dag, efter att han sett till att jag nu har ”hålfria” tänder lär jag ta det lugnt med påskgodis. Även om han är väldigt trevlig är det en person jag undviker så länge det går.

Idag är det långfredag en dag inom kristendomen till minne av Jesu korsfästelse, den blev en minnesdag i Jerusalem på 300-talet och i Sverige blev det helgdag på 1600-talet. Numera är den som vilken helgdag som helst men jag minns när inga restauranger var öppna, biografer stängda, ja alla typer av nöjen var förbjudet. En påsk var jag med några andra ungdomar i Lillehammer i Norge och åkte skidor. Solen sken och vi satte oss på en bänk utanför hotellet för att sola och lyssna på svensktoppen. Nästa dag stod det om oss i ortstidningen, norrmännen var förfärade över vårt tilltag. Ja tiderna förändras.

Resten av denna dagen skall jag bläddra mig igenom fyra tidningsmagasin, Hembakat och Lantliv mat & vin. De levererades till mig tillsammans med ett kort som påskpresent av grannen, bra med trevliga och givmilda grannar.

IMG

Annons