Etiketter

, , , ,

Kom idag att tänka på sagan om Askungen, avsnittet där prinsen åker runt för att se vem av flickorna som hade glömt sin glassko. När han kom till Askungens hus ville gärna de elaka styvsystrarna bevisa att skon var deras. Skon var för liten och den passade dem inte alls hur de än trängde ner foten.

Idag var vi på premiäröppning av en ny butik och Rolf hade tänkt att se på stövlar. Sagt och gjort, han fann ett par vars kvalité och utseende passade honom perfekt. Så var det då storleken, ja han har alltid haft storlek 43 så 43 fick det bli. De verkade dock lite små men skam den som ger sig. Enligt Rolf satt de som en smäck. (Smäck var för slangord för skärmmössa och med ”sitter som en smäck” menas att det sitter perfekt).

004.JPG1

Det är här liknelsen med sagan kommer in, nog satt de som en smäck alltid helt omöjliga att få bort. Vår ”grannfru” slet och drog men inget hände, jag slet och drog inget hände. Rolf blev mer och mer desperat ju fler åskådare han fick till slut var det en annan kund som förbarmade sig över honom. Efter en stunds kämpande kom stöveln loss och ja han köpte dem men dock i storlek 44.

 

Annons