Etiketter

, , , , , , , , ,

Förmiddagen ägnade vi åt att prova kunskaperna i skytte, det var älgstudsaren som jag provade. Inga problem att träffa en älg på 80 meter i alla fall, nu gäller det bara att hitta en älg. Det kändes bättre att tänka på stora djur än små, ser fortfarande de små lurviga spindlarna framför mig. Om det är något jag ogillar är det spindlar men jag var ju tvungen att hålla masken när jag var med barnbarnet på utställningen i förrgår.

Avstod mer än gärna från att klappa denna lilla söta rosahåriga fågelspindel som kan bli upp mot 12,5 cm i benspann. Hanen lever i 4-5 år men honan kan klara sig upp mot 20 år. Trots sin ganska ringa storlek kan den jaga byten så stora som ”små” gnagare. Barnbarnet tyckte den var söt men inte så skön att klappa, trodde den skulle vara mer mjuk i ”pälsen”.

043.JPG1

Nedan ses en Trinidad Chevron en något blyg spindel verkar det som. I vilket fall gör denna spindel nytta, i motsatts till alla giftiga spindlar som gärna dödar sina fiender hjälper denna till bättring. Dess gift Psalmotoxin är ett ämne som används terapeutiskt till patienter som har fått stroke.

073.JPG1

På fotot nedan ligger en annan sötnos en Nordafrikansk tjocksvansskorpion en av världens giftigaste skorpioner. Kan bli drygt 10 cm lång och dess färg gör att den lätt kan gömma sig i sanden. Bor i små hålor eller under stenar av någon anledning finns den inte nära kusterna (gillar väl inte vatten). Finns i Nordafrika, mellanöstern och Indien. Vare sig söt eller trevlig.

046.JPG1

Den här spindeln kan jag däremot tänka mig, fina färger, ofarlig och billig. Kostar bara runt en tia i affärerna. Kan slängas när man är trött på den men säkert kan man skrämma någon ifall andan kommer på.

083.JPG1

Dessa kryp Amblypyger är inte giftiga och därmed ofarliga men dess kropp är så platt att den ser ut att vara klistrad mot trädstammen. Jag tyckte den gav ett spöklikt otrevligt intryck när jag såg den. Kan faktiskt bli så stor som 25 cm i benspann och lär trivas på alla kontinenter, glad att jag inte träffat på den i naturen. Verkar annars vara ett framåt djur som har lyckats göra sig känd världen över. Inte på grund av sin charm utan på att den medverkat i Harry Potter filmerna.

047.JPG2

 

Annons