Etiketter

, ,

Rester kan vara bra att ha ibland. Vi hade ris till middagen och jag måste ha gjort ett räknefel när jag mätte upp det, eftersom det blev så mycket kvar. Visserligen fick hunden ris i sin mat två dagar i följd. Men det finns väl gränser även för en hund vad gäller hur många dagar man vill äta samma typ av mat. Efter lite funderande kom jag på att jag skulle göra Gotländsk saffranspannkaka.

003.JPG1

Den blev riktigt bra, egentligen är det ju grötris eller färdigkokt risgrynsgröt man skall ha, mitt var vanligt matris.

Tog i alla fall 6 dl färdigkokt matris, hällde i 5 dl mjölk och 2 dl vispgrädde. Fick koka ihop tills det blev grötaktigt 20 – 30 min, därefter hällde jag i 1 dl strösocker och 1dl vetemjöl samt 1kuvert saffran. När det svalnat lite rörde jag i 2 ägg. I en form på runt 20 x 30 cm la jag ett bakplåtspapper i botten  och hällde på smeten det bör vara 2 -3 cm högt. In i en 200 graders varm ugn 20 – 30 minuter

008.JPG1

Vänd formen o dra bort papperet skär sedan i fyrkantiga rutor (de går att frysa o värma lite i mikro) serveras med sylt o grädde. Jag hade inte en så stor form utan det blev två vilket inte påverkade den farligt goda smaken.

Annons