Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Idag fyller sonen år och det ska vi fira eller rättare sagt det har vi firat med kaffe o tårta idag men det blir lite mer firande om några dagar (tror jag). Jag avstår från att berätta om alla hans bra egenskaper eftersom jag inte vill sitta vid datorn hela kvällen. Dessutom var det inte om honom jag skulle skriva utan om Sonen.

sonen

Nu har jag läst ut boken med titeln, Sonen av Philipp Meyer. Boken redovisar på ett bra sätt ett stycke av Amerikas historia och behandlar, nybyggarnas liv, indianerna, första världskriget och ja den spänner över flera olika epoker. Det är även släkthistoria om McCullough och det är tre generationer som parallellt berättar sin del i boken. Den startar med Eli McCullough som föds 1836 samma år som Texas blir en självständig stat efter slagen om bl.a. Alamo.

Boken börjar när Eli är åtta år och hans mor och syster mördas av Comancher och han o hans bror blir bortförda av indianerna. I sanning en fantastisk roman och vilken beskrivning av vilda västern. Man lär sig en hel del fula ord i den händelse man inte kan dem innan. Livet där var hårt och tufft och kampen att överleva och blir rik satte mycket på spel. Naturligtvis tyckte jag det var extra roligt att läsa den eftersom jag besökt, Texas, Forth Worth, Alamo och trakterna däromkring. Läsvärd och man får en viss förståelse för hur det var, vad som hände indianerna med mera. En mycket bra roman om Texas historia och Philipp Meyer jämförs i sitt skrivande med John Steinbeck. Idag blev det uppehåll i resandet men i morgon åker vi till Amsterdam igen.

Annons