Etiketter

, , , , , , , , ,

Att åka till Holland och titta på tulpaner är en resa man ofta skämtar om som pensionärsaktivitet. Vi har tidigare pratat om att ta denna tripp men aldrig kommit oss för. Nu är det i alla fall gjort, vi var en grupp på nio personer som känner varandra sedan länge som åkte iväg. Nu kan jag konstatera att Keukenhof med sina tulpaner är en plats för alla åldrar och en dag kan man definitivt spendera där om man vill se hela parken i lugn och ro. Det är väldigt lätt att missa en del, det är inta bara tulpaner det handlar om. Förutom en fantastisk parkanläggning, finns där fyra paviljonger som var och en har en speciell inriktning. Här nedan syns ett fåtal av alla rabatter som finns efter gångvägarna. Jag imponerades av träden med sina enorma stammar men vet dessvärre inte vad de heter.

165.JPG1

En runda i parken är avslappnande för själen, dammarna, svanarna alla färger ger mer energi än en veckas semester.

163.JPG1

Minns ni texten av Gösta Rybrant;

När det våras skickar jag till dig, tulpaner från Amsterdam. Jag ska skicka varje dag till dig, tulpaner från Amsterdam. När vi ses igen, så får min vän tulpaner från Amsterdam. Gula röda ska dom glöda, tulpaner från Amsterdam. Jag ska svara och förklara det som inga ord får fram. Med tulpaner från Amsterdam

266.jpg1

Nog fanns det gula och röda och nog glödde dom, nu hade jag min vän med mig så jag fick tulpanerna på plats. Vi får se om de glöder till våren.

167.JPG1Det var ingen idé att försöka räkna hur många blomsterlökar som planterats men om jag har rätt uppgift lär det vara fler än 7 miljoner. Att den här parken och tulpanerna är världsberömda är lätt att förstå.

270.jpg1

Blev onekligen imponerad av mångfalden, höga, låga, randiga blad, enfärgade blad, små blomblad och stora blomblad. Det går inte att beskriva allt.

118.jpg1

Ingen brist på besökare, till denna kustremsa mellan Leiden och Harlem i Nederländerna byter den ena turistbussen av den andra under några vårveckor varje år.

Annons