Etiketter

, , , , , , ,

Oranje Nassau är namnet på den sista paviljongen i Keukenhof, jag antar att namnet kommer från huset Nassau – Oranien. Oranien är ju namnet på den mest kända grenen av det tyska furstehuset Nassau. Många ståthållare i Nederländerna har under åren tillhört huset Oranien och det är för att använda ett gammalt ord, den regerande dynastin i Nederländerna sedan 1815, Oranien, Nassau, Mecklenburg. Skall inte trassla in mig i kungaättens historia utan berätta mer om vad som väntade inne i paviljongen

Även här fann vi en konstnärlig skapelse innanför dörrarna, en blomsterklädd bil något för barnen att köra runt i till midsommar?

220.jpg1

l den här paviljongen höll man som bäst på att iordningställa en del utrymmen för att visa mera om Vincent Van Goghs liv med tanke på att 2015 är ett minnesår. Att det nederländska folket är stolta över sin konstnär är det ingen tvekan om och på alla sätt försöker man visa sin kärlek till honom. Här nedan syns hans porträtt tillsammans med ett enormt hjärta gjort av rosor, bättre kan det väl inte sägas.

222.jpg1

Kopior på hans tavlor dyker upp överallt både högt och lågt. Här är några av hans självporträtt.

225.jpg1

Solrosorna är väl ett av hans mest berömda verk och det som har kopierats mest utav. Likaså är de levande solrosblommorna med på ett hörn lite här och var och jag köpte faktiskt en burk solrosfrön till sonen, fråga mig inte var han skall sätta dem?

227.jpg1

En liten ateljé hade byggts upp för att visa lite av i vilken miljö den store målaren vistades i långa tider. Med tanke på antalet tavlor Vincent Van Gogh hann med under sin levnad måste han varit ganska produktiv eftersom han dog relativt ung.

240.jpg1

Det var inte bara självporträtt och blommor han målade utan även miljöer. Van Gogh gillade ju ”fånga” det dagliga livet på sina målardukar. Men det fanns mer motiv som intresserade honom, nämligen från det franska utekaféerna.

232.jpg1

Den här hörnan skulle visa lite av den franska eran i hans målning, den var även en plats för trötta turister att vila på. Även om Rolf är en ganska tålig typ blir hans fötter lite otåliga ibland.

234.jpg1

Av naturliga skäl går det inte att visa allt som fanns inne på Oranje Nassau, man bör dock inte missa att gå in och se utställningen. Tulpanerna levde sitt liv även i paviljongen och otaliga är dess färger och former.

177.JPG1

 

Annons