Etiketter

, , , , , , ,

Innan vi lämnade Keukenhof passade jag på att ta ett kort av ett par kor. De var dock inte levande, snarare var de ämnade för att pryda en trädgård. Den måste väl vara i storlek större om de skall komma till sin rätt. Varje vår inbjuds konstnärer att visa ett eller flera av sina konstverk i parken. Det fanns ganska många vid vårt besök men de smälter så väl in bland de vackra blomstren att de är lätta att missa. Kombinationen med konst och en vackert blommande park är fantastisk att se.

256.jpg1

De här är skapta av konstnären Eugéne Wijffels, materialet är koppar/plåt och namnen på dem är Hollands Beeld 1 och 2. Är ni intresserade av att köpa dem kan jag säga att den vänstra betingar ett pris av 8 500 Euro och den högra 11 000 Euro.

273.jpg1

På tal om kor fanns det faktiskt några till innan vi passerade utgången, dessa är mer naturtrogna och de bär en massa ost på ryggen. Om det är ett förtydligande av det är från kons mjölk vi får ost eller om det är att kor är duktiga att transportera ost vet jag inte men visst är den söta.

På vägen tillbaka passerade vi ett par av de stora blomsterfälten, riktiga färgpaletter.

279.jpg1

Naturligtvis blev det en sväng till kanalen Singel för att se på de flytande blomsterbutikerna, ja det är faktiskt så att butikerna är byggda så att det flyter på kanalen.

020.JPG1

362.jpg1

Den här marknaden är inte så stor men ändå kul att ströva runt på. En och annan tulpanlök inhandlades även.

366.jpg1

Här är en påse som kallas för Rembrandt Collection och det är väl riskfritt att kalla den så, som konstnär lär han ha använt dessa färger. Vad gör man inte för att få sälja.

Annons