Etiketter

, , ,

Avslutar min lilla reseberättelse från Amsterdam även om jag skulle ha kunnat skriva om den i flera veckor till, vilket inte vore så kul. Kan i alla fall säga att det är fantastiskt resmål om man är lite intresserad av historia. Jag är glad att vi tog oss till Alkmaar inte bara för ostauktionen utan för museet, kyrkan, gamla byggnader och mycket mer. Problemet när man åker iväg är inte bara alla sevärdheter, man måste ju bo någonstans under tiden man är där. Vi var ju nio personer och vi lyckades hitta en stor lägenhet med plats för alla, inte helt lätt eftersom staden vimlar av turister under tulpansäsongen. Nåväl vi hittade vår lägenhet men den såg inte ut som den gjorde på hotellets hemsida, sängarna var dock sköna. Allra först blev jag ganska irriterad men det avtog så småningom. Efter vi kom hem såg vi bilderna från jordbävningen i Nepal och då skämdes jag, tänk så snabbt man blir bortskämd och ytlig. Vi hade allt vi behövde ändå dög det inte, lite skrämmande.

368.jpg1

De sista nätterna bodde vi på hotell Golden Tulip, det ligger inte i centrum men det går buss o spårvagn ganska tätt. Ett lugnt och väldigt bra hotell som kan rekommenderas. Rummen var stora och det fanns en väldigt modern kaffemaskin. Ville man ha mer utrymme var det bara att går ner och sätta sig i det rymliga biblioteket.

301.JPG1

På kvällen åt vi en buffé och den gick inte av för hackor. Bordet var hur långt som helst och jag kan lova att inget saknades.

283.JPG1

Sushin var utsökt men ville man hellre ha fisk tog man bara den fisk man ville ha så lagade kocken till den. Du behövde dock inte meta upp den själv.

281.JPG1

Ostron förstod jag var populärt, jag betalar hellre lite extra om jag slipper äta dem.

285.JPG1

Min egenkomponerade förrättstallrik, men det tog ett par timmar att äta sig igenom den. Även kött kunde man ta rått och få tillagat efter önskemål.

311.JPG1

Chokladfontän, min dröm och det blev många frukt o godisbitar som doppade i den här må ni tro. Dessertbordet var något mäktig men visst gick det ner en del, man får ju anstränga sig.

327.JPG1

Frukostbordet var av samma dignitet, givetvis fanns det många ostar att välja mellan. Ja det här hotellet höll väldigt hög klass och maten kompenserade väl avståndet till centrum.

Annons