Etiketter

, , , , , , ,

Kom på att vi faktiskt har en förmögenhet som bara växer och växer, dessutom är den omöjlig att göra sig av med. Går under namnet Kirskål och vi fick den gratis när vi köpte huset för många år sedan. Det sägs att mycke vill ha mer men i det här fallet är det tvärtom. Jag delar gladeligen med mig och väntar nu bara på att den skall ta sina långa sparrisliknande rötter och dra sig över till grannen. Läste på nätet att man i södra Sverige kan köpa den i affär för 600:- per kilo eller på självplock för 300:-per  kilo. Är någon intresserad kan jag tänka mig att reducera priset en aning.

013.JPG1

Nej tacka vet jag råg, det är både nyttigt och gott. Nu har det kommit ut en slags skålformade chips, de finns i tre olika smaker. Jag föredrar de som har en Sweet Chilismak förutom att de är fiberrika har de ett härligt tuggmotstånd. Namnet är RuisSipsi och kommer från Linkosuo, Finland.

006.JPG1

De skall inte ätas som chips utan fyllas med något och jag tar gärna antingen en grönmögelost eller som här en skaldjurssallad. Fördelen med de här är att de håller sig crispiga i motsatts till de små krustaderna som lätt mjuknar när man fyller dem. Perfekt som tilltugg, på en buffé eller varför inte som lite snacks framför TV-n.

011.JPG1

Här fick ni lite tips till kvällens ishockeymatch, skippa kirskålen och ta rågchipsen i stället.

Annons