Etiketter

, , ,

Kommer ni ihåg den här låten;

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit,
och den startar på ett kick, det är en makalös manick.

Ja den här går inte på elektricitet men den är väldigt bra i matlagningssammanhang.

002.JPG1

Fick den av en väninna för ett tag sedan, är 12-13 cm lång så den tar inte speciellt mycket plats i köket. En litet rivjärn, man lyfter på det vita locket och lägger ner det man skall riva. Jag bakade mandelkubb häromdagen och det skulle vara 4 – 5 bittermandlar i degen, vilket brukar innebära stort rivjärn, trasiga fingertoppar och bara halva mandeln riven. Nu la jag ner dem i behållaren, rev o på en minut var alla mandlarna rivna till sista lilla biten, går lika bra med en bit parmesanost. En bit morot och man får fina flingor som garnering över ägg, potatis eller vad man vill. Bara skölj den under vattenkranen och vips är den ren igen. En sådan där pryl man vill dela med sig av.

För övrigt är det en härlig svensk vår här hos oss just nu, mulet, mörkt inomhus, lite gråkallt och runt +6 grader. Men vårträdet blommar med massor av vita blommor vars kronblad sakta dalar ner mot gräsmattan och gör den vit. Samma sak händer på vintern men då kallas det snö.

004.JPG1

Annons