Etiketter

, , ,

Är det så att jag har lätt för att bli irriterad eller ??

Har fått en remiss insänd till en mottagning på sjukhuset. Följande samtal utspelade sig.

Jag; Hej jag har fått bekräftelse på att ni mottagit en remiss.  Dom; Vi har fått den Jag; När tror du jag får tid Dom; Inom tre månader från 15 april  Jag, Men den kom ju in i mitten av januari och vårdgarantin är ju inom tre månader.  Dom; Ja men vi räknar från 15 april  Jag; Men varför Dom; Vi räknar från sista behandlingstillfället Jag; Men jag har ju inte fått någon behandling  Dom; Nej det förstås  Jag; Men varför räknas det då från 15 april Dom; Du kanske kan ringa i morgon.

Det är dock inte så lätt, att komma förbi telefonväxeln är svårare än det var att klättra över Berlinmuren.

Nej nu gäller det att bli på gott humör och tröstäta är väl befogat en sådan här gång. Det får bli en rejäl ost från ett av våra holländska klipp.

004.JPG1

Kom osökt att tänka på Gustav Frödings dikt om prosten och osten, kanske tar något annat och äta ändå.

Våran prost
är rund som en ost
och lärd som själva den onde,
men gemen likväl
och en vänlig själ
och skäms ej, att far hans var bonde.
Han lever som vi
och dricker sitt kaffe med halva i
som vi
och ratar icke buteljen,
älskar mat
som vi
och är lat
som vi
– men annat är det vid helgen.

Annons